Vi utvecklar framtidens finansiella tjänster

GreenMerc är ett fintech-bolag med en egenutvecklad mjukvaruplattform som stödjer både digitala tillgångar och traditionella finansiella tjänster

Senaste nytt från GreenMerc

Kallelse till årsstämma

Kallelse till årsstämmaAktieägarna i GreenMerc AB (559323-5418) kallas härmed till årsstämma fredagen den 3 maj 2024 kl 16.00, i bolagets lokaler på Storgatan 7 i

GreenMerc AB (publ): Bokslutskommuniké 2023

PRESSMEDDELANDE Stockholm, 5 februari 2024 GreenMerc AB (publ) redovisar fjärde kvartalet 2023 jämfört med fjärde kvartalet 2022. Under året nådde bolaget en milstolpe genom att

Aktieägarbrev Q3 2023

Bästa aktieägare Hoppas ni haft en givande och produktiv sommar. När höstens blad nu börjar falla och vi står vid tröskeln till sista kvartalet av

Styrelse & Ledning

Kjell Bjurfeldt

Ordförande & CFA
Kjell har en gedigen erfarenhet från finansbranschen som bl a Partner och CFO hos Peak Asset management, CFO och CEO hos Kepler Chevreux Nordic, Partner, CFO och CEO hos ABG Securities, Financial Controller hos HSBC Securities och Ekonomichef för SEB Aktiv Placering.

Kjell är Civilekonom från Stockholms Universitet med inriktning mot redovisning och investering/finansiering; revisionslinjen.

Ari Liukko

Ledamot & Medgrundare
Ari är medgrundare av GreenMerc och en IT-entreprenör som började som IT konsult och sedermera varit med och startat flera företag, bl.a. det globala bolaget Corechange som tillverkade portalmjukvara med huvudkontor i Boston USA, teleoperatören Tele5 och digitaliseringsföretaget CloudRepublic som båda noterats på Nordic Growth Market.

Ari är Civilingenjör från Kungliga Tekniska Högskolan, Elektro teknisk linje med inriktning datavetenskap och artificiell intelligens.

Totte Löfström

Ledamot
Totte Löfström är grundare och var VD för den svenska kryptobörsen Trijo som senare såldes till ett norskt noterat bolag. Totte har stor erfarenhet av finansinspektionens tillsynsprocesser av kryptobolag.

Förutom detta har han också rollen som kryptoexpert i svensk media, och arbetar i dag framför allt inom medtech för husdjur. Totte har en bakgrund som journalist från sin tid som debattchef på Nyheter24.

Totte är utbildad retoriker vid Örebro Universitet.

Viveka Elfström

CFO
Viveka är grundare och ägare av bokföringsbyrån Consoldia AB och har en gedigen erfarenhet av ekonomi och bokföring för både noterade och onoterade bolag. Hon började sin karriär som Revisor på KPMG. Därefter har hon haft ett flertal linjechefsroller inom ekonomi, bl.a. har hon varit Chief Financial Controller på Carlsberg Sverige AB och redovisningschef på FMV.

Viveka har en ekonomexamen från Högskolan i Borås.

Steffan Sondermark

Ledamot & Medgrundare
Steffan är medgrundare av GreenMerc och en entreprenör som grundat flera företag inklusive ett ledande internationellt webbhotell med kunder i 180 länder. Betalsystem, säkerhet och bedrägeriförebyggande system har varit viktiga fokusområden. Med expertkunskaper inom systemutveckling och arkitektur levererar Steffans team globalt skalbara system.

Stefan har studerat i Business Administration och Computer Science på Erhvervsakademi SydVest.

Gina Pari

Ledamot
Gina har undervisat inom krypto på bl.a. Handels och KTH. Hon grundade Sweblocks under 2018 i syfte att minska ojämställdheten inom blockchain. Hon har även varit Vertical Lead IoT & Emerging Tech på Swedish Blockchain Association under 2019. Gina har varit verksam inom IT och finans sedan 2004 (Citi, Intel, Wind River, Tobii) och har senast jobbat på Safello, som Head of Sales.

Gina har läst Cours de Civilisation Français på La Sorbonne och BA (Hons) Economics vid University of Manchester.

Arvid Börje Ramberg

VD
Arvid har tidigare arbetat på Avanza, Morgan Stanley, och varit med och grundat Sveriges första virtuella handelsgolv och tradingcommunity, Augere. Gemensam nämnare för alla roller han innehaft är ett starkt fokus på privatinvesterare som handlar aktivt med komplexa produkter.

Arvid har läst finans och marknadsföring vid Stockholms Universitet.

Advisory Board

Peter Martin

Peter är Senior Advisor/Coach, entreprenör och investerare som varit med och startat och finansierat ett otal företag. Peter är en av grundarna av ett av de framgångsrikaste internetkonsultbolagen i Sverige: Connecta och har verkat som investerare och coach för bolag som DanAds, Backbone Consulting och Avidly Sweden.

Peter har en examen inom Business Administration med inriktning mot marknadsföring och redovisning från Uppsala Universitet.

Magnus Wallén

Magnus är grundare och delägare av Media720 AB som erbjuder konsulttjänster inom management och kompetensförsörjning.

Han har gedigen erfarenhet av media, marknadsföring, kommunikation och kompetensförsörjning. Magnus började sin karriär inom försäljning på IDG och har därefter haft roller som försäljnings-, informations- och marknadschef, VD och konsult på bolag som IDG, Egmont, Dagens Industri och Svenskt Näringsliv. Magnus är Marknadsekonom DIHM.

Erik Berggren

Erik är en framgångsrik entreprenör och företagare som lotsat S-Bolagen till ett företag med omkring 500 miljoner kronor i omsättning och över 25 procent i vinstmarginal. Erik tillför värdefull erfarenhet från både finansiella bolag och företagsbyggande av mindre bolag som kommer att bidra till GreenMercs fortsatta utveckling.

Erik är Civilingenjör från Kungliga Tekniska Högskolan, Elektro teknisk linje.

Alexander Hagen

Alexander är VD och medgrundare av ACE Asset Management. Han är CIO för deras kryptofond ACE Premium Fund Limited. En reglerad kryptoderivatfond, riktad till professionella investerare och institutioner, förvaltad från Oslo. Alexander är en derivatspecialist inom options- och terminshandel, med mer än 25 års erfarenhet. Under perioden har han haft roller som options- och aktiemäklare, market maker, proprietary trader och fondförvaltare i olika bolag, bland annat på Oslo Børs, ABG Sundal Collier, Danske Bank och på Carnegie.

Alexander har gått befälsskolan i norska militären och studerade i 4 år på Handelshögskolan BI Oslo med inriktning på finans.

Dennis Engström

Dennis är VD för Peak Asset Management som erbjuder skräddarsydda kapitalförvaltningstjänster till privatpersoner, företag och institutioner. Dennis har stor erfarenhet av finansiell verksamhet som är reglerad av finansinspektionen. Dennis har också erfarenhet av krypto då han verkat som VD för XBT Provider som lanserat börshandlade kryptoprodukter.

Dennis har en magister examen inom ekonomi från Stockholms Universitet.