Om oss

GreenMerc är framtidens fintech-spelare som bygger en bro mellan traditionella finanstjänster och den växande kryptomarknaden. Med vårt unika ekosystem, som inkluderar Sveriges enda kryptobörs Trijo, kombinerar vi det bästa av två världar för att erbjuda en säker, transparent och kostnadseffektiv tjänst.

Vår kärna är en egenutvecklad mjukvaruplattform, anpassad för både digitala tillgångar och traditionella finansiella tjänster, och vi är registrerade hos den svenska Finansinspektionen. Med en vision om att bli konsumentens enda behov för banktjänster, arbetar GreenMerc outtröttligt mot att integrera kryptotransaktioner i vardagen på ett enkelt och tillgängligt sätt.

Styrelse & Ledning

Kjell Bjurfeldt

Ordförande & CFA

Kjell har en gedigen erfarenhet från finansbranschen som bl a Partner och CFO hos Peak Asset management, CFO och CEO hos Kepler Chevreux Nordic, Partner, CFO och CEO hos ABG Securities, Financial Controller hos HSBC Securities och Ekonomichef för SEB Aktiv Placering.

Kjell är Civilekonom från Stockholms Universitet med inriktning mot redovisning och investering/finansiering; revisionslinjen.

Steffan Sondermark

Ledamot & Medgrundare

Steffan är medgrundare av GreenMerc och en entreprenör som grundat flera företag inklusive ett ledande internationellt webbhotell med kunder i 180 länder. Betalsystem, säkerhet och bedrägeriförebyggande system har varit viktiga fokusområden. Med expertkunskaper inom systemutveckling och arkitektur levererar Steffans team globalt skalbara system.

Steffan har studerat i Business Administration och Computer Science på Erhvervsakademi SydVest.

Ari Liukko

Ledamot & Medgrundare

Ari är medgrundare av GreenMerc och en IT-entreprenör som började som IT konsult och sedermera varit med och startat flera företag, bl.a. det globala bolaget Corechange som tillverkade portalmjukvara med huvudkontor i Boston USA, teleoperatören Tele5 och digitaliseringsföretaget CloudRepublic som båda noterats på Nordic Growth Market.

Ari är Civilingenjör från Kungliga Tekniska Högskolan, Elektroteknisk linje med inriktning datavetenskap och artificiell intelligens.

Gina Pari

Ledamot

Gina har undervisat inom krypto på bl.a. Handels och KTH. Hon grundade Sweblocks under 2018 i syfte att minska ojämställdheten inom blockchain. Hon har även varit Vertical Lead IoT & Emerging Tech på Swedish Blockchain Association under 2019. Gina har varit verksam inom IT och finans sedan 2004 (Citi, Intel, Wind River, Tobii) och har senast jobbat på Safello, som Head of Sales.

Gina har läst Cours de Civilisation Français på La Sorbonne och BA (Hons) Economics vid University of Manchester.

Totte Löfström

Ledamot

Totte Löfström är grundare och var VD för den svenska kryptobörsen Trijo som senare såldes till ett norskt noterat bolag. Totte har stor erfarenhet av finansinspektionens tillsynsprocesser av kryptobolag.

Förutom detta har han också rollen som kryptoexpert i svensk media, och arbetar i dag framför allt inom medtech för husdjur. Totte har en bakgrund som journalist från sin tid som debattchef på Nyheter24.

Totte är utbildad retoriker vid Örebro Universitet.

Arvid Börje Ramberg

VD

Arvid har tidigare arbetat på Avanza, Morgan Stanley, och varit med och grundat Sveriges första virtuella handelsgolv och tradingcommunity, Augere. Gemensam nämnare för alla roller han innehaft är ett starkt fokus på privatinvesterare som handlar aktivt med komplexa produkter.

Arvid har läst finans och marknadsföring vid Stockholms Universitet.

Advisory Board

Magnus Wallén

Magnus är grundare och delägare av Media720 AB som erbjuder konsulttjänster inom management och kompetensförsörjning.

Han har gedigen erfarenhet av media, marknadsföring, kommunikation och kompetensförsörjning. Magnus började sin karriär inom försäljning på IDG och har därefter haft roller som försäljnings-, informations- och marknadschef, VD och konsult på bolag som IDG, Egmont, Dagens Industri och Svenskt Näringsliv. Magnus är Marknadsekonom DIHM.

Alexander Hagen

Alexander är VD och medgrundare av ACE Asset Management. Han är CIO för deras kryptofond ACE Premium Fund Limited. En reglerad kryptoderivatfond, riktad till professionella investerare och institutioner, förvaltad från Oslo. Alexander är en derivatspecialist inom options- och terminshandel, med mer än 25 års erfarenhet. Under perioden har han haft roller som options- och aktiemäklare, market maker, proprietary trader och fondförvaltare i olika bolag, bland annat på Oslo Børs, ABG Sundal Collier, Danske Bank och på Carnegie.

Alexander har gått befälsskolan i norska militären och studerade i 4 år på Handelshögskolan BI Oslo med inriktning på finans.

Erik Berggren

Erik är en framgångsrik entreprenör och företagare som lotsat S-Bolagen till ett företag med omkring 500 miljoner kronor i omsättning och över 25 procent i vinstmarginal.
Erik tillför värdefull erfarenhet från både finansiella bolag och företagsbyggande av mindre bolag som kommer att bidra till GreenMercs fortsatta utveckling.

Erik är Civilingenjör från Kungliga Tekniska Högskolan, Elektro teknisk linje.

Dennis Engström

Dennis är VD för Peak Asset Management som erbjuder skräddarsydda kapitalförvaltningstjänster till privatpersoner, företag och institutioner. Dennis har stor erfarenhet av finansiell verksamhet som är reglerad av finansinspektionen.
Dennis har också erfarenhet av krypto då han verkat som VD för XBT Provider som lanserat börshandlade kryptoprodukter.

Dennis har en magister examen inom ekonomi från Stockholms Universitet.

Revisor

Leif Lüsch

Leif har under ca 20 år arbetat på revisionsbyrån Deloitte & Touche där han även var delägare t.o.m. år 2001. Därefter har han drivit egen verksamhet i revisionsbyrån Lüsch & Co Revision AB med kunder inom ett stort antal branscher och associationsformer. I april 2002 inledde Leif ett samarbete med revisionsbyrån Nexia Revision KB. Genom samarbetet har Leif, förutom egna kontakter, även åtkomst till Nexias nationella och internationella nätverk och interna utvecklingsarbete.

Kontakta oss

Skriv ett meddelande eller ange din epostadress om du endast vill ha GreenMercs nyhetsbrev.

Genom att ange din e-postadress samtycker du till att ta emot nyhetsbrev och annan marknadsföring digitalt. Här kan du läsa mer om samtycket samt hur GreenMerc hanterar dina personuppgifter.