Greenmerc och Trijo stänger första investeringsrundan

Trots ett tuffare marknadsklimat stänger nu Greenmerc och Trijo sin första investeringsrunda.

Precis som den traditionella börsmarknaden har även kryptomarknaden haft ett tufft år. Priset på världens största kryptovaluta bitcoin har till exempel gått ned med omkring 60 procent sedan årsskiftet.

Det tuffare klimatet till trots har dock det svenska fintechbolaget Greenmerc, som i början av september förvärvade den svenska kryptobörsen Trijo, nu lyckats stänga sin första investeringsrunda.

– Att Greenmerc och Trijo lyckas stänga den här första investeringsrundan är ett styrkebesked och ett kvitto på vår position på marknaden. Det känns superkul att se att vi har förtroendet från investerarna, säger Arvid Börje Ramberg, vd på Greenmerc och Trijo.

Stora förbättringar på plattformen

Under de senaste två åren har Greenmerc utvecklat en likviditetsmotor för digitala tillgångar som kan konkurrera med de globala börserna. Greenmerc är det första svenska bolag som bygger denna teknik från grunden. Tekniken håller just nu på att implementeras på Trijos handelsplattform, men redan nu har stora förbättringar skett på plattformen.

Nyligen gick till exempel Trijo själva in som market maker på plattformen och utökade därmed likviditeten i orderboken avsevärt. Numera kan alltså Trijos kunder både köpa och sälja kryptovalutor för större summor – utan att det inverkar på kursen.

– Förutom en mycket djupare likviditet får våra kunder även en dynamisk orderbok där de kan följa ordrarna i realtid. Detta är också en grund som bäddar för fler och större förbättringar på sikt, säger Arvid Börje Ramberg.

Sveriges enda renodlade kryptobörs

Genom egen market making minskar även Trijo beroendet av externa aktörer, vilket i sin tur skapar bättre driftsäkerhet och operationell regelsäkerhet. Detta ger en utökad trygghet för kunderna.

Trijo är i dag Sveriges enda renodlade börs för handel med kryptovalutor. Bolaget grundades 2018 och har sedan dess växt stadigt på den svenska marknaden.

Trijo, som är ett av få kryptobolag som är registrerade hos svenska Finansinspektionen, har i dag omkring 27 000 registrerade kunder samt en estimerad handelsvolym på 300 miljoner kronor under 2022.

Kontakt

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Arvid Börje Ramberg, vd för GreenMerc AB (publ)

kan nås via e-post på [email protected] eller telefon på 0709-36 86 87.

Om GreenMerc AB: GreenMerc har som ambition att vara bryggan mellan gammalt och nytt, strävande efter att uppnå tillväxt genom att lansera skalbara webbaserade finanstjänster som överbryggar traditionell finans och Decentralized Finance (DeFi). Med fokus på innovativa teknologilösningar erbjuder företaget en rad tjänster, från utveckling till färdiga, driftsatta och förvaltade lösningar, vilket möjliggör en mer tillgänglig och transparent finansmarknad för GreenMercs kunder.

Om Trijo: Trijo är ett dotterbolag till GreenMerc och Sveriges enda kryptobörs. Specialiserade på digitala valutatjänster, fortsätter Trijo att vara en pionjär inom kryptovalutamarknaden i Sverige. Med en nylanserad app tillgänglig för både iPhone och Android, och stöd för över 16 nya valutor, arbetar Trijo för att erbjuda enklare åtkomst till digitala tillgångar.

Kontakta oss

Skriv ett meddelande eller ange din epostadress om du endast vill ha GreenMercs nyhetsbrev.

Genom att ange din e-postadress samtycker du till att ta emot nyhetsbrev och annan marknadsföring digitalt. Här kan du läsa mer om samtycket samt hur GreenMerc hanterar dina personuppgifter.