Finansinspektionen godkänner GreenMerc som nya ägare av Trijo

I början av september köpte det svenska fintechbolaget GreenMerc den svenska kryptobörsen Trijo från det norska kryptobolaget Arcane Crypto.

Nu har Finansinspektionen godkänt GreenMerc som ägare av Trijo, vilket betyder att Finansinspektionen har, efter prövning, inget att invända mot de anmälda, nya ägarna. Prövningen görs bland annat utifrån uppgifter från Kronofogden, Bolagsverket, Skatteverket och Polismyndigheten samt utländsk tillsynsmyndighet.

– Det känns toppen att vi nu har blivit godkända av Finansinspektionen och att köpet därmed är helt klart. Nu kan vi fokusera på att satsat på, och förbättra Trijo till att bli en del av GreenMerc som ledande fintech-aktör i Europa, säger GreenMercs vd Arvid Börje Ramberg.

Kontakt

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Arvid Börje Ramberg, vd för GreenMerc AB (publ)

kan nås via e-post på [email protected] eller telefon på 0709-36 86 87.

Om GreenMerc AB: GreenMerc har som ambition att vara bryggan mellan gammalt och nytt, strävande efter att uppnå tillväxt genom att lansera skalbara webbaserade finanstjänster som överbryggar traditionell finans och Decentralized Finance (DeFi). Med fokus på innovativa teknologilösningar erbjuder företaget en rad tjänster, från utveckling till färdiga, driftsatta och förvaltade lösningar, vilket möjliggör en mer tillgänglig och transparent finansmarknad för GreenMercs kunder.

Om Trijo: Trijo är ett dotterbolag till GreenMerc och Sveriges enda kryptobörs. Specialiserade på digitala valutatjänster, fortsätter Trijo att vara en pionjär inom kryptovalutamarknaden i Sverige. Med en nylanserad app tillgänglig för både iPhone och Android, och stöd för över 16 nya valutor, arbetar Trijo för att erbjuda enklare åtkomst till digitala tillgångar.

Kontakta oss

Skriv ett meddelande eller ange din epostadress om du endast vill ha GreenMercs nyhetsbrev.

Genom att ange din e-postadress samtycker du till att ta emot nyhetsbrev och annan marknadsföring digitalt. Här kan du läsa mer om samtycket samt hur GreenMerc hanterar dina personuppgifter.