IPO

GreenMerc AB (publ), noterade på NGM Nordic SME

Om vår notering

Den 15 april 2024 tillkännagav GreenMerc att bolaget ansökt om notering på NMG Nordic SME under andra kvartalet 2024.

GreenMerc är ett fintech-bolag som tillhandahåller en mjukvaruplattform för både digitala tillgångar och traditionella fintech-tjänster.

GreenMerc har som ambition att vara bryggan mellan gammalt och nytt, med målet att uppnå tillväxt genom att lansera skalbara webbaserade finanstjänster som överbryggar traditionell finans och Decentralized Finance (DeFi). Med fokus på innovativa teknologilösningar erbjuder företaget en rad tjänster, från utveckling till färdiga, driftsatta och förvaltade lösningar, vilket möjliggör en mer tillgänglig och transparent finansmarknad för GreenMercs kunder.

GreenMerc driver främst sin verksamhet genom dotterbolaget Trijo, som är Sveriges enda kryptobörs. Med att vara specialiserade på digitala valutatjänster, är Trijo en pionjär inom kryptovalutamarknaden i Sverige. Med en nylanserad app tillgänglig för både iPhone och Android, stöd för 24 nya valutor samt staking och swapping, arbetar Trijo för att erbjuda enklare åtkomst till digitala tillgångar.

GreenMerc har över 40 000 kunder och i rapporten för första kvartalet 2024 redovisade GreenMerc en omsättning om cirka 128 miljoner SEK och ett resultat efter skatt om cirka 3 miljoner SEK. Det motsvarar en omsättningstillväxt om cirka 319 procent jämfört med första kvartalet 2023.

GreenMerc avser nu genomföra en IPO för att bland annat säkerställa fortsatt tillväxttakt genom produktutveckling, ökad försäljning och expansion. GreenMerc har även en uttalad strategi att genomföra förvärv för att etablera en starkare branschposition, vilket kommer underlättas av en börsintroduktion.

Mer information om GreenMerc, noteringen och erbjudandet finns i memorandumet eller i informationsfoldern.

Erbjudandet i sammandrag

Erbjudande

11,3 SEK per aktie. Emissionen består av maximalt 1 725 650 B-aktier vilket motsvarar ett emissionsbelopp om 19,5 miljoner SEK

Bolagsvärde

Cirka 160 miljoner SEK före erbjudandets genomförande

Teckningsåtagande

Bolaget har ingått teckningsåtaganden med investerare om totalt ca 10,5 miljoner SEK, motsvarande 54 % av erbjudandet. Av teckningsförbindelserna har bland annat bolagets tre största ägare samt bolagets VD, Arvid Börje Ramberg ingått teckningsförbindelser.

Teckningsperiod

20 maj till och med 5 juni 2024

Offentliggörande av utfall

7 juni 2024

Likviddag

11 juni 2024

Första dag för handel

13 juni 2024

Handelsplats

GreenMercs B-aktier är planerade att noteras på NGM Nordic SME

Minsta teckningspost

Minst teckningspost är 450 aktier vilket motsvarar 5  085 SEK

Övrig information

ISIN-kod B-aktie: SE0022087680

Kortnamn/ticker: GMERC

Filer

Kontakta oss

Skriv ett meddelande eller ange din epostadress om du endast vill ha GreenMercs nyhetsbrev.

Genom att ange din e-postadress samtycker du till att ta emot nyhetsbrev och annan marknadsföring digitalt. Här kan du läsa mer om samtycket samt hur GreenMerc hanterar dina personuppgifter.