Det senaste avsnittet av Bitcoinpodden gästas av bitcoinentusiasten Henrik Kugelberg.

 I det senaste avsnittet av Bitcoinpodden gästar bitcoinentusiasten Henrik Kugelberg. Han är kritisk till centralbankspengar.

– Jag tycker att det är fruktansvärt otäckt. Det är ett vapen som man stoppar i sin skrivbordslåda som regering. När det sedan krisar tror jag att väldigt många regeringar kommer att plocka upp det här vapnet och använda det precis så illa som det går att använda. Även om de kanske inte tänker så från början, säger han i avsnittet.

Kan bestämma vad folk får och inte får köpa

Henrik Kugelberg menar att om Riksbanken, som består av politiskt tillsatta tjänstemän, har en spårbar valuta som är kopplad direkt till individer är risken stor att detta används på ett dåligt sätt.

– Med vapnet CBDC kan du bestämma vad folk får och inte får köpa eller om de ska få lön eller inte. Du kan bestämma att du vill dra böter ögonblickligen. Man kan påverka människors liv på den mest grundläggande nivån.

Bitcoinpodden produceras av Trijo News och finns där poddar finns.

Kontakta oss

Skriv ett meddelande eller ange din epostadress om du endast vill ha GreenMercs nyhetsbrev.

Genom att ange din e-postadress samtycker du till att ta emot nyhetsbrev och annan marknadsföring digitalt. Här kan du läsa mer om samtycket samt hur GreenMerc hanterar dina personuppgifter.