GreenMerc utvecklar en svensk kryptobörs och förvärvar Trijo

Stockholm, 31 augusti 2022

Som ett viktigt led i att utveckla och lansera en unik svenskutvecklad kryptobörs har GreenMerc AB (publ) (”GreenMerc”) i dag genomfört ett förvärv av samtliga aktier i den svenska kryptobörsen Ijort Invest AB (”Trijo”).

Fintechbolaget GreenMerc planerar att tillhandahålla en marknadsplats för köp och sälj av digitala tillgångar samt andra finansiella tjänster som är relaterade till dessa. Den nya decentraliserade tekniken har redan gjort ordentligt avtryck i den finansiella världen, och genom de möjligheter till automatisering och effektivisering av finansiella flöden digitala tillgångar ger siktar GreenMerc på att snabbt ta en betydande marknadsandel. Genom egenutvecklade system och förvärv är ambitionen att både kunna erbjuda bra kundupplevelser och en god affär. mission är att minska klyftan mellan digitala tillgångar, den nya tidens decentraliserade tjänster och traditionell finans.

”Uppköpet av Trijo innebär en riktig rivstart på GreenMercs resa mot att bli en av de allra största kryptospelarna i Norden, och det visar dessutom att GreenMerc är en aktör att räkna med i den här branschen. Dessutom känns det så klart mycket roligt att återigen få arbeta med Trijo, och baserat på vad Trijos anställda har berättat är även de väldigt nöjda med den här lösningen.”

Totte Löfström, grundare och tidigare största ägare av Trijo, samt styrelseledamot och aktieägare i GreenMerc.

”Det känns otroligt roligt att få ta över ägandet och driften av Trijo. GreenMercs egenutvecklade likviditetsmotor och marknadsplats kommer att ge oss förutsättningar för att utveckla GreenMercs tjänst för att kunna leverera maximalt kundvärde. Trijo och GreenMerc kompletterar varandra väl och det finns ingen överlappande personal eller funktionalitet – en perfekt match helt enkelt.”

Arvid Börje Ramberg, vd för GreenMerc.

”Jag tror att den här affären är en perfekt lösning både för Trijo och för GreenMerc. Jag har haft flera samtal med GreenMercs grundare och ledning, och de har varit väldigt tydliga med att uppköpet görs för att man är beredda att satsa på och investera i att Trijo ska kunna bli så bra som möjligt. För Trijos kunders del är jag övertygad om att de kommer att märka av att tjänsterna vi erbjuder på sikt kommer att bli både bättre och billigare att använda.”

Martin Byström, vd för Trijo

Förvärvet är villkorat av att GreenMercs styrelse och huvudägare godkänns som nya ägare av Trijo.

GreenMercs ledning och styrelse har som ambition att i närtid notera bolaget, för att på så sätt främja ökad ägarspridning samt säkra tillväxtkapital.

Om GreenMerc:
GreenMerc är ett svenskt bolag som utvecklar finansiella tjänster med global potential. Fintech, ny teknik och innovation i en oslagbar kombo. Vår vision är att vara en aktör som på ett sömlöst sätt låter oss leverera både krypto och fiat-tjänster från samma företag.

Om Trijo:
Trijo är i dag Sveriges enda renodlade börs för handel med kryptovalutor. Bolaget grundades 2018 och har sedan dess växt stadigt på den svenska marknaden. I dag har Trijo omkring 27 000 registrerade kunder och en estimerad handelsvolym på SEK 300 miljoner under 2022. Trijo är ett av få kryptobolag som är registrerade hos svenska Finansinspektionen.

Kontaktuppgifter:
Arvid Börje Ramberg, vd för GreenMerc, nås på mejladress [email protected] eller på telefonnummer 0709-36 86 87.

Martin Byström, vd för Trijo, nås på mejladress [email protected] eller på telefonnummer 0793-41 13 12.

Kontakta oss

Skriv ett meddelande eller ange din epostadress om du endast vill ha GreenMercs nyhetsbrev.

Genom att ange din e-postadress samtycker du till att ta emot nyhetsbrev och annan marknadsföring digitalt. Här kan du läsa mer om samtycket samt hur GreenMerc hanterar dina personuppgifter.