GreenMerc stänger övertecknad finansieringsrunda och fortsätter växa

PRESSMEDDELANDE

Stockholm, 2 augusti 2023

Från Arvid Börje Ramberg, VD för GreenMerc AB: Under det andra kvartalet har vi vidtagit viktiga steg i vår fortsatta expansion, inklusive en framgångsrik crowdfundingrunda som resulterade i nytt kapital och över 200 nya aktieägare. Vårt dotterbolag Trijo, Sveriges enda kryptobörs, har stärkt sin position genom framgångsrik lansering av en app för både iPhone och Android samtidigt som utbudet ökats med över 12 nya valutor.

Bästa aktieägare,

Jag hoppas att allt är bra med er och att sommaren varit avkopplande och att ni, som vi, fyllts med ny energi inför hösten. Som vd för GreenMerc, vill jag ta detta tillfälle i akt och dela viktiga uppdateringar från vårt andra kvartal med er.

Som ni redan känner till, genomförde vi en framgångsrik crowdfundingrunda under juni månad som resulterade i över 200 nya aktieägare och 8 miljoner kronor i nytt kapital. Vi uppskattar ert stöd och kommer att använda dessa medel för att fortsätta expandera vår verksamhet. Vårt dotterbolag, Trijo, har dessutom under kvartalet framgångsrikt lanserat en app för både iPhone och Android. Samtidigt har vi fortsatt att integrera vår plattform med fler nätverk, vilket har möjliggjort tillägg av över 12 nya valutor till vårt utbud.

Med den funktionalitet vi lagt till räknar vi med att denna expansion kommer att fortsätta under hösten. Sammantaget har detta lett till en positiv trend med en fördubbling av nya kunder i juni månad jämfört med snittet under tidigare månader i år. Tack vare denna ökning, samt ökad aktivitet bland befintliga kunder, är Trijo närmare att nå break-even än vi vågade hoppas i början av året. Detta öppnar upp för en snabbare innovationstakt framöver.

Även det tredje kvartalet började bra med en rekordmånad under juli mätt i både intäkter och antal nya kunder.

På GreenMerc-nivå har vi också tagit initiativ till ett nytt affärsområde inom traditionell finans. Detta affärsområde fokuserar på fintech-tjänster baserade på TINK-plattformen, vilket möjliggör snabb utveckling av tjänster som kan kopplas till 3500 banker i hela Europa. Vi ser betydande synergier mellan vår befintliga verksamhet och den nya TINK-plattformen som vi nu inkluderar i vår verktygslåda.

Tack för ert förtroende och stöd. Vi ser fram emot att fortsätta leverera starka resultat och nya innovationer.

Om GreenMerc AB: GreenMerc har som ambition att vara bryggan mellan gammalt och nytt, strävande efter att uppnå tillväxt genom att lansera skalbara webbaserade finanstjänster som överbryggar traditionell finans och Decentralized Finance (DeFi). Med fokus på innovativa teknologilösningar erbjuder företaget en rad tjänster, från utveckling till färdiga, driftsatta och förvaltade lösningar, vilket möjliggör en mer tillgänglig och transparent finansmarknad för GreenMercs kunder.

Om Trijo: Trijo är ett dotterbolag till GreenMerc och Sveriges enda kryptobörs. Specialiserade på digitala valutatjänster, fortsätter Trijo att vara en pionjär inom kryptovalutamarknaden i Sverige. Med en nylanserad app tillgänglig för både iPhone och Android, och stöd för över 12 nya valutor, arbetar Trijo för att erbjuda enklare åtkomst till digitala tillgångar.

Kontakt

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Arvid Börje Ramberg, vd för GreenMerc AB (publ)

kan nås via e-post på [email protected] eller telefon på 0709-36 86 87.

Kontakta oss

Skriv ett meddelande eller ange din epostadress om du endast vill ha GreenMercs nyhetsbrev.

Genom att ange din e-postadress samtycker du till att ta emot nyhetsbrev och annan marknadsföring digitalt. Här kan du läsa mer om samtycket samt hur GreenMerc hanterar dina personuppgifter.